ביוגרפיה
יליד תל אביב 1951.
בילדותו למד פסנתר קלאסי. ובנעוריו החל לנגן וללמוד ג'אז.
את שירותו הצבאי עשה כקלידן בלהקת התותחנים ובמקביל למד באקדמיה
למוזיקה בתל-אביב.
כשהשתחרר הצטרף ללהקת "כוורת" וגם הקים עם אבנר קנר וזוהר לוי את הרכב הרוק הפרוגרסיבי "14 אוקטבות". ב 1976 פנה אליו אריק איינשטיין בבקשה לעבד שירי ילדים זו הייתה תחילתו של קשר עמוק ומיוחד בין השניים שנמשך 17 שנים. במהלך החצי השני של שנות ה-70 עסק בפרויקטים רבים ומגוונים ביניהם: "הכבש ה-16", שני האלבומים הראשונים של גידי גוב, יהודית רביץ (מופע ואלבום) ,אסתר עופרים (מופע) להקת 'ענבל' (מוזיקה למחול) ואלבום הסולו הראשון שלו (התכוונות).
רכטר הוציא ארבעה אלבומי סולו האחרון שבהם האלבום 'סביבנו' 2017.
ב 1990 עלה בפסטיבל ישראל 'העיקר זה הרומנטיקה' ערב שמוקדש ליצירתו ואותו הפיק אמנותית עם שני חבריו עלי מוהר ומיקי גורביץ'.
באותה תקופה החל להלחין יצירות להרכבים מגוונים החל ממוזיקה קאמרית (עבור קבוצת מוסיקה נובה למשל) וכלה בכתיבה להרכבים סימפוניים (קונצ'רטו לסנטור ותזמורת). ב 1998 התארח בערב מיצירותיו אצל התזמורת הפילהרמונית הישראלית במסגרת הסידרה 'קלאסיקה אחרת'.
בנוסף לעיסוקו כמלחין, מעבד ומפיק מוסיקלי מרבה יוני רכטר להופיע לאורך שנים רבות במסגרות מוסיקליות מגוונות.
רכטר הלחין ועיבד מוזיקה לתיאטרון ולקולנוע, ועבד עם במאים רבים ביניהם: מיקי גורביץ', חנוך לוין, גדליה בסר, וניסים אלוני.
כמו כן הלחין שתי אופרות לילדים בביצוע הפילהרמונית הישראלית. האופרה הראשונה משנת 2009, התבססה על ספרו של דויד גרוסמן "איתמר פוגש ארנב" והשנייה "מעשה בשלושה אגוזים" (לאה גולדברג) בשנת 2017. ב 2015 הועלתה האופרה שלו "שיץ", המבוססת על מחזה מאת חנוך לוין באופרה הישראלית.
בשנת 2021 העלה רכטר את "תמונות מוזיקליות מפרקי אבות" - מוזיקה שהלחין לטקסטים עבריים עתיקים - שבוצעה בפסטיבל העוד .
המוזיקה של רכטר משלבת מגוון רחב של סגנונות עם השפעות ממזרח וממערב. הוא מלחין למבוגרים וגם לילדים במקוריות וברגישות לטקסט
מוזיקה מתוחכמת ומפתיעה.
מצד אחד ניכר הרקע הקלאסי שלו בפסנתר ומאידך הוא כל הזמן משנה גוונים ומקצבים.
במהלך השנים זכה רכטר בפרסים רבים, ביניהם פרס EMET לשנת 2008, פרס שנתי המוענק למצוינות בהישגים מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותורמים תרומה משמעותית לחברה.
הפרס מוענק בחסות קרן A.M.N לקידום המדע, האמנות והתרבות בישראל, בחסות משרד ראש הממשלה.
פרסים נוספים שהוענקו לרכטר כוללים שלושה פרסים של אקו"ם– מלחין השנה (1990), פרס מפעל חיים (1992) ותרומה מיוחדת למוזיקת ילדים ישראלית (2014).
כהוקרה על תרומתו הייחודית והאיכותית של יוני רכטר לעיצוב התרבות
המוזיקלית הישראלית, שתי אוניברסיטאות ישראליות כיבדו אותו בתואר
דוקטור: האוניברסיטה העברית (2007) ומכון ויצמן (2017).